tiistai 4. lokakuuta 2011

Yhteishakua



Tänään sain viimeinkin täytettyä ammattikorkeakoulujen yhteishaku lomakkeen. Kyseisen lomakkeen täyttäminen kun on niin pitkäpiimäistä etten ole saanut aijemmin aikaiseksi näpytellä kaikkia nippelititoja itsestäni nimestä työkokemukseen. Tai eniten ärsyttää kirjata ylös penkin alle pahasti menneiden kirjoitusten latinan kielisiä saavutuksia vakuuttamaan, että olen tarpeeksi fiksu juuri hakemaani kouluun. Usko itseen kun haihtuu savuna ilmaan jo tässä vaiheessa. Toivon kumminkin että panostamalla tarpeeksi valintakokeisiin on minulla vielä hyvät mahdollisuudet päästä korkeakouluun. Valintakokeisiin panostaminen taitaa kumminkin olla valitettavasti samaa luokkaa kuin ylioppilaskirjoituksiin valmistautuminen "kyllä se siitä omalla painollaan menee jos on tarkoitus mennä". Ammattikorkeakouluun on tullut haettua jo kahdesti tällä periaatteella tuloksetta eli lukematta sinne ei ilmeisestikkään kävellä sisälle. Nyt pitäisi siis iskea pylly penkkiin ja lukea!

Tällä kertaa hain opiskelemaan liiketaloutta, fysioterapiaa ja suuhygieniaa. Liiketalouden pääsykokeisiin on ehdottomasti eniten luettavaa. Ennakkomateriaalit kun muodostuvast kolmesta aineistosta ja lisäksi olisi omatoimisesti kertailtava vähän matikkaakin. Fysioterapian valintakokeeseen tarvitsee tehdä ainoastaan yksi sivun mittainen kirjoitelma ja lukea noin 70 sivuinen aineisto. Suuhygieniaan sensijaan tarvitsee kirjoittaa ainoastaan sama kirjoitelma kuin fysioterapiassa ja varautua ryhmähaastatteluun.

Tuntui kyllä todella hyvältä laittaa taas hakupaperit vetämään ja suunnitella lukuaikatauluja. Edes pieni opiskelua muistuttava puuhastelu lievittää ikävää koulun penkille ja morkkista opintojen jättämisestä retuperälle. Nyt pitää vain asennoitua tekemään kovasti töitä kouluun pääsemisen eteen vaikka motivaatio onkin melko olematon ja kynnys lähteä ihan ok palkkaisesta vakkari työstä on korkea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti